Valmet Compact Cooking

Uppdragsgivare

Valmet är ett finskägt bolag och en av Sundsvalls största arbetsgivare. De är en stor aktör inom fiberindustrin både i Sverige och globalt med verksamhet över hela världen.

Uppdraget

Valmet ville marknadsföra sitt koncept "Compact Cooking" med fokus på sina sydamerikanska kunder.

Lösning

Metaforen/jämförelsen med restaurangbranschen blev grundidén till filmen. Budskapet "Let's get ready to serve" förmedlades både i film men även på designade profilprodukter i form av tillexempel salt- och pepparkvarn i form av Compact Cookings två karaktäristiska torn, gjorda i två olika träslag (softwood och hardwood) som används som råvara i fiberprocessindustrin.

Resultat

En kampanj som blev mycket uppskattad och som skapat förutsättningar för Valmet att nå ut till den tilltänkta marknaden. Filmen väckte även uppmärksamhet i alla målgrupper och marknader.

Update! Valmet Compact Cooking har tilldelats 2019 års Top of Marketing Award i industri kategorin. Association of Sales and Marketing Managers of Brazil, ADVB

Boka ett möte

Teamet bakom

Rasmus ÅhrbergRasmus Åhrberg
Designer, filmare och filmproducent

Rasmus Åhrberg

Har lång erfarenhet som designer och produktutvecklare för kända skovarumärken i och utanför Sverige och har även drivit ett eget varumärke. Gör film och foto för bland annat Gynning, Bridgestone, Rezon och Valmet.

Art Director
Film/ Photography
PR
Digital Design
Product Design
Jan JutboJan Jutbo
Strategisk rådgivare

Jan Jutbo

Janne är vd på McGarrett och har stor erfarenhet av försäljning och affärsutveckling i Sverige och utomlands, i synnerhet på den amerikanska marknaden. Liv Invest, Garden Fresh, Valmet, BiteLine och Rezon är några exempel på kunder han arbetar med.

Corporate Finance
Business Consulting
Business Strategy
Business Management
Sales Management
Henrik HögbergHenrik Högberg
Grafisk formgivare

Henrik Högberg

Grafisk formgivare med inriktning på B2B marknadsföring. Henrik jobbar mycket med material för kundevent samt kampanjer i samband med produktlanseringar inom B2B.

Grafisk formgivning
B2B-marknadsföring
Produktmarknadsföring
Kampanjhantering
Anki Forsberg SvalstedtAnki Forsberg Svalstedt
Byråansvarig

Anki Forsberg Svalstedt

Har lång erfarenhet inom reklambranschen som projektledare och av trycksaksproduktion och produktionsledning. I sin roll som byråansvarig har hon ett övergripande ansvar för projektekonomi, resursplanering och utveckling.

Projektledning
Grafisk formgivning
Originalproduktion